Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowy rosół"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Kurczaka opłucz, podziel na porcje. Zalej 2,5 litra wody. Zagotuj, usuń szumowiny. Pietruszkę i pół selera oczyść, włóż w całości do garnka z kurczakiem. Pora opłucz, pokrój w krążki. Dodaj do zupy. Obrane marchewki pokrój w kostkę. Także dodaj do rosołu.
Obraną cebulę zrumień, wrzuć do zupy. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, goździki i opłukane grzyby. Gotuj na małym ogniu ok. 90 min.
Kurczaka wyjmij, obierz. Piersi pokrój, dodaj do rosołu (resztę mięsa wykorzystaj na drugie danie). Rosół dopraw przyprawą do zup, solą i pieprzem. Podawaj z ugotowanym makaronem. Posyp natką.
porcji, czas ok. 120 min; porcja – 280 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety