Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy jedna z najpopularniejszych potraw w kuchni polskiej. U mnie panierka z natką pietruszki. Do tego zdrowa surówka z marchewki i jabłka. Taki typowy niedzielny obiad.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z natką. W szerokiej misce roztrzepać jaja. Rozbity schab natrzeć połówkami czosnku, obtoczyć w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni roztopić smalec lub podgrzać olej. Przygotowane kotlety smażyć na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Surówka. Obrane, opłukane marchewki i jabłko zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Doprawić szczyptą cukru, sokiem z cytryny i oliwą, wymieszać.