Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorada pieczona z warzywami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Ryby umyj i osusz ręcznikiem papierowym. W miseczce wymieszaj masło, bułkę tartą, posiekaną pietruszkę, listki szałwii, pokrojony czosnek i wino. Wszystko dokładnie wymieszaj na pastę. Rybę posól od zewnątrz i w środku. Wypełnij farszem. Zepnij wykałaczkami. Natrzyj rybę sokiem z cytryny, pieprzem i czosnkiem.
Brytfankę wysmaruj masłem. Ułóż w niej ryby, piecz 30 minut w temp. 180°C. Posiekaj cebulę, szczypiorek, pomidora, paprykę i obranego ogórka. Posyp solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Rybę podawaj z sałatką i ryżem.
Czas przygotowania: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień