Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9694
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 536
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9694
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 536
Składniki
Warzywa oczyść i wszystko oprócz pomidorków pokrój w mniejsze kawałki. Posiekaj czosnek. Zioła opłucz. Wypatrosz ryby, usuń łuski i odetnij skrzela (głowę zostaw). Potem opłucz je i osusz.
Posól rybę, dopraw pieprzem z zewnątrz i w środku. Włóż zioła do otworów w brzuchu. Rozgrzej patelnię do grillowania, wlej oliwę i włóż ryby. Kiedy ryby z jednej strony już się upieką, obróć je i dodaj pokrojone warzywa i pomidorki.
Ryby posyp posiekanym czosnkiem, pokrop oliwą i włóż do piekarnika pod rozgrzany grill. Grilluj, aż czosnek się przyrumieni, a warzywa zmiękną.
Czas przygotowania: 45 minut . Poziom: średniŹródło: TV14