Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz na cukiniowym spaghetti"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 672
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 672
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Polędwicę dorszową umyj i osusz ręcznikiem papierowym.
Podziel na porcje (około 4).
Każdą porcję oprósz solą morską, pieprzem, natką pietruszki i skrop sosem worcestershire oraz sokiem z pomarańczy.
Rybę włóż do lodówki minimum na 1 godzinę.
Cukinie porządnie umyj i osusz.
Za pomocą ostrego (lub specjalnego) nożyka pokrój cukinie w długie cienkie paseczki (jak spaghetti).
Na patelni rozgrzej olej i dodaj cukiniowe spaghetti.
Oprósz solą i płatkami chili.
Smaż wszystko 3 minuty mieszając, aż cukinia będzie chrupka i odstaw.
10. Grill wysmaruj olejem i grilluj porcje ryb.
11. Wyłóż na talerze cukiniowe spaghetti, a na nie porcje ryby.
12. Podawaj np. z plastrami pomarańczy.Źródło: Tele Tydzień