Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i nieskomplikowane danie, ale za to smaczne, zdrowe i pożywne. Delikatne mięso dorsza otulone nutą przypraw i masła, podawane z żółtą fasolką szparagową, z pewnością doda nam mnóstwo zdrowej i pozytywnej energii :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Filety z dorsza pozbawiamy skóry oraz ości i obsypujemy ich jedną stronę solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Drugą stronę obsypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy na około 1 godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie na stronie posypanej przyprawą do ryb układamy plaster masła i zawijamy filet tak, aby strona oprószona solą i pieprzem była na zewnątrz. Ryby układamy na folii aluminiowej wysmarowanej masłem i zawijamy papiloty. Zawiniątka układamy na parze i gotujemy około 12 minut.
W tym samym czasie gotujemy fasolkę szparagową w lekko osolonej wodzie, a następnie odcedzamy ją, doprawiamy i polewamy masełkiem. Gotową rybę podajemy z fasolką, plasterkiem cytryny i puree ziemniaczanym (świetną alternatywą jest także ryż). Życzę smacznego! :)