Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz na warzywach"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Filety z dorsza opłucz, osusz, podziel na porcje. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw w chłodne miejsce. Cytrynę sparz, pokrój w plastry.
Czosnek oraz cebulę obierz. Cukinię razem z pomidorami umyj, wytrzyj do sucha. Czosnek posiekaj, wymieszaj z oliwą. Cebulę oraz cukinię pokrój w plasterki.
Wszystkie warzywa oraz plasterki cytryny ułóż na spodzie żaroodpornej formy. Posyp je solą i pieprzem. Na nich rozłóż kawałki ryby.
Całość obficie skrop czosnkową oliwą i podlej bulionem.
Formę przykryj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz około 35 minut. Koperek opłucz, osusz, grubo potnij. Posyp nim gotowe danie.
50 min, porcja: 295 kcal, cena porcji: 4,95 zł.</strong>Źródło: Naj