Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz na warzywnej awanturce"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5218
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 52
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5218
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 52
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Składniki
Filety z dorsza opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Skrop je sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Odłóż na bok. Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście poszatkuj.
Cukinię umyj, odetnij końce, resztę pokrój w grubą kostkę. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój w paski. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i czosnek, podduś na szklisto. Dołóż kapustę, cukinię i paprykę. Zalej 4 szklankami wrzącej wody. Wkrusz kostki bulionowe. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień. Włóż rybę i duś pod przykryciem 15 minut.
Po tym czasie dolej przecier pomidorowy. Dodaj oliwki. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonym tymiankiem. Duś razem jeszcze ok. 5 minut. Natkę opłucz, dokładnie osusz, poodrywaj listki. Posyp nimi gotowe danie. Podawaj z pszennym pieczywem.Źródło: Tina