Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba przygotowana w ten sposób jest soczysta, delikatna i aromatyczna.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
Dorsza opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić filet na nieduże kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Na każdym kawałku ryby ułożyć plasterek masła i obficie posypać pokrojonym koperkiem.
Ułożyć rybę w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i przykryć naczynie folią aluminiową. Zapiekać potrawę w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 35 minut, a następnie zdjąć folię i podpiec jeszcze przez 10 minut. Po tym czasie należy sprawdzić, czy najgrubsze kawałki dorsza są już dopieczone i ewentualnie podpiec je jeszcze przez kilka minut.
Polecam podawać tak przyrządzoną rybę z ryżem i surówką.