Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona w piekarniku filet ubrany w papier, beztłuszczowy i bezsolny posiłek dla dzieci i dorosłych. Podane z fasolą i sałatą. Ucieszy każdego, kto lubi delikatny posiłek.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 211
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 154
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 211
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 154
Składniki
Filety myjemy pod bieżącą wodą, a następnie suszymy ręcznikiem kuchennym. *Pamiętajcie, żeby 10 minut przed przygotowaniem, rozgrzać piekarnik na 200C.
Fileta nacieramy starannie oliwą, wzdłuż i wszerz. Następnie sypiemy zmielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zostawiamy.
Czosnek kroimy na podłużne kawałki, imbir w drobne plasterki. Rybę kładziemy na papierze, i dodajemy na nią pokrojone jarzyny. Wstawiamy do piekarnika na średni poziom.
Teraz pora na fasolkę. Wpierw kroimy i szklimy na patelni cebulę. Nie trzymam się tu sztywnych reguł czasowych, wszystko zależy od temperatury, użytego oleju itp. U mnie trwa to średnio 3 minuty, aż cebula jest miękka.
Dodajemy fasolkę (białą i czerwoną)i lekko smażymy przez ok. 4 minuty, aż nam trochę zmięknie.
Dodajemy pół puszki pomidorów z sokiem oraz łyżeczkę koncentratu. Całość delikatnie mieszamy i na małym ogniu dusimy 5-6 minut.
Propozycja podania. Smacznego.