Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz pod chrupiącą ziołową kołderką"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 301
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 301
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
ok. 30 minut • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 5,50 zł • Przepis dla 4 osób
Filet umyj, osusz, podziel na 4 porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Szybko podsmaż na oliwie po 2 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni. Bułkę tartą wymieszaj z posiekanymi ziołami i roztopionym masłem i serem. Dopraw do smaku pieprzem. Na każdej porcji ryby rozsmaruj warstwę ziołowej kołderki.
Tak przygotowane fileciki ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj około 6-8 minut, aż wierzch leciutko się przyrumieni. Podawaj z warzywami pokrojonymi w długie słupki, podsmażonymi krótko na oliwie na dużym ogniu. Do takiej rybki pasują również doskonale opiekane ziemniaczki lub klasyczne purée.Źródło: Kobieta i życie