Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycace danie na kazda okazje
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Roztrzepac jajka z mlekiem, dodac sol i pieprz. Rybe skropic sokiem z cytryny i wlozyc do masy jajecznej.
Ryz ugotowac, papryke pokroic w paski, pieczarki w plasterki, a cebule w piorka.Do warzyw dodac krewetki i wszystko razem podsmazyc.
Ser zolty starkowac na tarce o malych oczkach. Rybe wyjac i obtoczyc w bulce tartej wymieszanej z maka. Usmazyc. Przygotowac dwie foremki ceramiczne(1 na porcje).
Spod wkladamy ryz, nastepnie usmazona rybe, polewamy jednym z sosow. Na wierzch ukladamy podsmazone warzywa z krewetkami. Posypujemy startym zoltym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na okolo 10 minut.