Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w chrzanie ze śmietaną"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Filety rybne oczyść, opłucz. Zalej wodą z niewielką ilością octu, mocz 10 minut. Ryby osącz z zalewy, osusz, natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem.
Chrzan obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż ryby, posyp chrzanem. Zalej śmietaną, oprósz solą i pieprzem. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 3,60 zł.
Przepis przysłał Marcin Prorok z Ropy .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie