Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz w migdałach"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 982
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 982
Składniki
Filety umyj i wyczyść. Natrzyj je sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstaw do lodówki na 15 minut.
Osusz filety. Każdy kawałek dopraw solą i pieprzem. Mąkę i płatki wysyp na płaskie talerze. Jajko roztrzep.
Obtocz każdy kawałek fileta w mące, jajku i płatkach migdałowych. Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawaj z kawałkiem masła i cytryną. Posyp natką pietruszki.Źródło: Takie jest życie