Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w porach"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Pory umyj, pokrój na talarki i zblanszuj w osolonym wrzątku.
Oczyszczone pieczarki oprósz solą i pieprzem, po czym podduś je na oleju. Po kilku minutach zdejmij grzyby z patelni, a w ich miejsce wrzuć pokrojoną w plastry marchew. Smaż do miękkości.
Filety rybne skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Odstaw na godzinę.
Następnie ułóż połowę dorsza na dnie naczynia żaroodpornego. Pokryj go częścią warzyw i pieczarek, po czym nałóż resztę ryby i pozostałe . Zalej rosołem i po- syp pestkami słonecznika.
Wstaw danie na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Podawaj z koperkiem.Źródło: Telemax