Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2184
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 138
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 143
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2184
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 138
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 143
Składniki
Rybę umyj i pokrój na kawałki (ok. 2 cm).
Umieść dorsza w misce i posyp solą, pieprzem oraz czerwoną papryką. Skrop sokiem z cytryny i natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie posyp całość mąką. Odstaw dorsza na pół godziny do lodówki.
Cebulę obierz z łupin i drobno poszatkuj. Zeszklij na rozgrzanej oliwie.
Po chwili dodaj zamarynowanego dorsza i smaż całość 5 minut.
Na koniec dodaj śmietanę lub jogurt naturalny, całość dokładnie wymieszaj i pozostaw na ogniu jeszcze 5 minut.
Przełóż danie na talerze i posyp zieleniną.Źródło: Telemax