Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz z cukinią i ciecierzycą"
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2319
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 221
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2319
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 221
Składniki
Filety opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Obierz cebulę i czosnek. Cebulę poszatkuj, czosnek pokrój w plasterki. Cukinie oraz bakłażana umyj starannie, osusz. Odetnij stwardniałe końcówki. Warzywa pokrój w plasterki.
W dużym rondlu lub na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i czosnek, zeszklij. Wlej czerwone wino oraz bulion warzywny (może być z kostki). Dodaj odcedzoną z zalewy ciecierzycę oraz umyte, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone na kawałki pomidory.
Otrzyj kilka gałązek rozmarynu, dodaj do potrawki razem z 2 liśćmi laurowymi. Wsyp po szczypcie soli, pieprzu i cukru. Gotuj na małym ogniu 15 minut.
Dodaj filety z dorsza, cukinię oraz bakłażana. Duś jeszcze 7 minut. Na koniec ponownie dopraw danie do smaku solą i pieprzem. Podawaj np. z pieczywem.
czas ok. 45 min; porcja – 360 kcal, cena 5,60 zł
<strong>Ryba gotowana</strong>
Aby jej mięso było aromatyczne i sma- czne, nie gotuj ryby w wodzie, ale w wywarze warzywnym z dodatkiem ulubio- nych ziół, soku z cytryny lub łyżeczki masła (neutralizuje intensywny zapach ryby).Źródło: Świat kobiety