Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz z kuskusem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1164
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1164
Składniki
Dorsza opłucz, posól, skrop sokiem z połowy cytryny i oliwą. Piecz 15 minut w 180°C. Kuskus zalej gorącym bulionem, odstaw. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
Zeszklij na maśle, dodaj do kaszy. Marchewkę umyj, obierz, zetrzyj na tarce, wymieszaj z kaszą.
Rybę podziel na cząstki. Układaj w naczyniu żaroodpornym na przemian z kaszą z warzywami i posiekaną drobno natką. Na wierzchu ułóż plastry cytryny, zapiekaj 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień