Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na szybki, prosty i smaczny obiad: rybka grillowana podana z ryżem i sałatką warzywną. Tak naprawdę jest to „baza” do innych dań, bo możemy rybę zamienić na jajko czy mięso i już mamy inne danie, ryż zamieniamy na kaszę, makaron czy ziemniaki i też jest szybko, smacznie i zdrowo. A co do warzyw to już całkowita dowolność, pamiętajmy, aby wybierać w miarę możliwości warzywa sezonowe. Warzywa dostępne jesienią znajdziecie tu: http://zdrowonacodzien.pl/zdrowe-odzywianie-jesienia/.
Składniki
Ryż gotujemy. Rybę doprawiamy i grillujemy na oleju rzepakowym bądź pieczemy w piekarniku. Warzywa kroimy, składniki na sos łączymy (oliwa+musztarda+miód+sok z cytryny) i polewamy warzywa. Smacznego.