Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz zapiekany na makaronie"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 86
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 172
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 199
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 377
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 63
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 86
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 172
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 199
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 377
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 63
Składniki
Filety z dorsza umyj, włóż do miseczki. Wymieszaj 50 ml oliwy z 3 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Marynatę przypraw solą i tymiankiem, skrop nią dorsza. Włóż na godzinę do lodówki.
Makaron ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie. Odcedź, osącz. Pomidory zmiksuj, przypraw, wymieszaj z makaronem. Szpinak opłucz, osusz. Cebulę i pozostały czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oliwy. Wlej śmietanę i wino. Duś 5 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Makaron z pomidorami ułóż w formie. Przykryj porcjami ryby i duszonym szpinakiem. Posyp żółtym serem. Piecz ok. 20 minut w 180 st.
ok. 95 min, 1 porcja zawiera ok. 490 kcal. Ok. 5,80 zł za porcjęŹródło: Tina