Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowa „babka”"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1804
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1804
Składniki
Pokrojone jarzyny, kurczaka, zieleninę (gałązkę natki odłóż) i przyprawy zalej 2 litrami wody.
Ugotuj. Wyjmij marchewki i mięso, ostudź. Wywar przecedź. Żelatynę namocz, rozpuść w gorącym wywarze.
Do formy na babkę wlej odrobinę ostudzonego wywaru. Odstaw na chwilę do stężenia.
Ułóż odłożoną natkę, pokrojone marchewki i jajka, osączony groszek zielony. Wlej trochę wywaru, odstaw. Ułóż pokrojonego kurczaka, zalej resztą wywaru. Schłodź.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie