Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowa galaretka z jajkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 250
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 250
Składniki
Nóżki z kurczaka ugotuj w wodzie. Dodaj kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Wrzuć marchewkę i groszek.
Wyjmij mięso i i obierz ze skórki.
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ćwiartki.
Żelatynę zalej 6 łyżeczkami wody, a gdy napęcznieje, wymieszaj z wrzącym rosołem. Całość zagotuj.
Do niewielkich filiżanek włóż po ćwiartce jajka, dodaj natkę pietruszki, mięso i marchewkę z groszkiem. Zalej rosołem i odstaw do schłodzenia.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Wenc</strong>Źródło: Kurier TV