Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowa rolada ze śliwką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Masło rozgrzej na patelni, podduś pokrojone w paski śliwki. Piersi natnij wzdłuż, ale nie do końca, tak aby powstał duży kotlet. Delikatnie rozbij tłuczkiem. Mięso posyp solą i pieprzem. Na mięsie ułóż farsz, mocno zwiń roladę, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Tak samo zrób z drugą piersią.
Roladki ułóż na folii spożywczej i mocno zwiń, skręcając końce (tak jak pakuje się cukierki) i zakręcając nitką. Gotuj we wrzącej wodzie 20 minut. Wyjmij, odpakuj, pokrój w plastry. Roladę możesz też upiec w żaroodpornym naczyniu z dodatkiem łyżki oleju i kilku łyżek wody. Rolada może być przystawką oraz doskonałym dodatkiem do kanapek i sałatek. Udekoruj bazylią.
Czas przygotowania: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień