Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 229
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 229
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek oczyścić, drobniutko pokroić. Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne. Opłukać, osuszyć, pokroić w małą kostkę. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju. Posypać papryką w proszku, imbirem i kurkumą. Dodać cebulę i czosnek. Dodać pokrojoną paprykę, krótko smażyć. W międzyczasie ugotować ryż. Do mięsa wlać bulion, dodać przetarte pomidory, wymieszać, gotować ok. 10 minut. Dodać odcedzoną kukurydzę, ponownie wymieszać, gotować na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem, dodać odrobinę sosu tabasco. Podawać w miseczce z ryżem.