Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drobiowe falbanki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, osusz. Wymieszaj 5 łyżek oleju z musztardą oraz miodem. Dolej sos sojowy. Marynatę przypraw na pikantnie imbirem, curry oraz pieprzem.
Mięso pokrój na 12 pasków. Przełóż je do miseczki. Polej przygotowaną marynatą. Miseczkę przykryj folią. Odstaw w chłodne miejsce na 10 minut. Następnie zamarynowane paski mięsa nabij na drewniane długie patyczki. Uformuj falbanki.
Szaszłyki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Skrop olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i ustawionego na termoobieg. Piecz ok.15 minut. Podawaj z ryżem i sałatką z groszku i kukurydzy.Źródło: Tina