Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , proste i smaczne danie z drobiowych polędwiczek z mozzarellą. Polecam
naczynia do panierki, tłuczek, patelnia, widelec,
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Składniki
Polędwiczki drobiowe , umyć , osuszyć i delikatnie rozbić. Jajka rozbełtać z przyprawami, obtoczyć w jajku polędwiczki, następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Jak z jednej strony polędwiczki się usmażą, przewrócić na drugą stronę. Usmażoną stronę posypać startą mozzarellą, po paru minutach przykryć przykrywką aż mozzarella się rozpuści. Zdjąć i gotowe. Podawać z frytkami lub ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego
Polędwiczki gotowe do podania.