Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe roladki"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5218
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4990
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 52
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 224
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5218
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4990
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 52
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 224
Składniki
Oczyszczone kurki podziel na połówki i podsmaż. Dodaj pokrojony por i dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Smaż, aż sos z kurek wyparuje.
Wrzuć starty żółty ser, bułkę tartą, jajko i natkę pietruszki. Wymieszaj. Umyte mięso rozbij na dość cienkie kotlety. Ułóż na nich nadzienie i zwiń w roladki. Zepnij wykała czkami i obsmaż na oleju. Ułóż danie w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC. Piecz przez godzinę.
<strong>Czas przygotowania: 70 min Ilość kalorii na 1 porcję: 340 Stopień trudności: średnie</strong>Źródło: Telemax