Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne danie - rolady z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem, serem brie i zurawina. Doskonaly pomysl na szybki obiad.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Pokroic piersi na 6 czesci, a kazda z nich jeszcze wzdluz, ale nie do konca, nastepnie rozlozyc platy i lekko je stluc. Czosnek i cebule smazyc na oliwie od czasu do czasu mieszajac.. Dodac szpinak, zurawine, tymianek, sól i pieprz i smazyc przez minute. Rozgrzac piekarnik do 190° C Na kazdy plat miesa polozyc plasterek brie i 1/6 mieszanki szpinakowej, nastepnie zlozyc plastry na pól, zawinac konce i zwiazac kazda rolade nicmi kuchennymi. Posypac sola i pieprzem. Na patelni rozgrzac oliwe i smazyc rolady przez ok. 3 minuty z kazdej strony, nastepnie wlozyc je do piekarnika i piec ok. 25 min w temp. 190° C Wyjac z piekarnika, odstawic na 5 minut, potem usunac nici.
Podawac z brazowym ryzem, komosa ryzowa lub ziemniakami, polane wlasnym sosem.