Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe szaszłyki"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 166
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1340
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 166
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1340
Składniki
Kalafior umyj i podziel na małe różyczki. Włóż na 7 minut do posolonego wrzątku. Następnie odcedź i dobrze odsącz. Mięso umyj. Pokrój w paski. Każdy z pasków dokładnie skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i masło. Włóż różyczki kalafiora obsypane curry i smaż, obracając je, przez 3 minuty. Wyjmij z patelni i odstaw do ostudzenia. Paski mięsa posyp ziołami, zwiń w ciasne roladki. Roladki i różyczki kalafiora naprzemiennie ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 200° C około 10 minut.Źródło: Na żywo