Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe talarki na pikantnie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1147
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1147
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Składniki
Tosty okrój ze skórki, środki namocz w mleku. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko. Dodaj odciśnięte tosty, cebulę oraz starty żółty ser, keczup i kaszkę. Wsyp rozmaryn. Masę mięsną przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Dobrze wyrób.
Przygotuj duży kawałek folii aluminiowej. Posmaruj ją cienko olejem. Z mięsnej masy uformuj niezbyt gruby wałeczek. Ułóż go na folii. Zawiń w nią wałeczek. Piecz 50 minut w temp. 180 st.
Po przestudzeniu potnij w plasterki. Serwuj z piure z marchewki i buraczków. Udekoruj natką.Źródło: Tina