Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu roladki smaczne na ciepło i na zimno.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 492
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 492
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Piersi myjemy,usuwamy tłuszcz,ścięgna.Przekrawamy wzdłuż na 2 części. Powstałe kawałki piersi rozbijamy na cienkie płaty,delikatnie posypujemy pieprzem i czerwona papryką.
Bułkę moczymy w wodzie,odciskam.
Do miski wkładamy mięso mielone,gotową bułkę,jajko,szczypiorek,otręby,sól i pieprz . Wyrabiamy na gładką masę o dość zbitej konsystencji.
Na kawałki piersi rozkładamy równą warstwę mięsa mielonego,i po kawałku sera żółtego.Następnie zwijamy,lekko zalepiamy boki wychodzącym mięsem mielonym aby ser podczas pieczenia nie wyciekł.
Olej mieszamy z pieprzem,czerwona papryką i odrobina soli,smarujemy tym powstałe roladki.
Przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180st ok 45mni.
Smacznego.