Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja nieco odbiega od klasycznego przepisu. Ma za to jedną dużą zaletę - znacznie szybciej przygotowałam tą węgierską potrawę, gdyż zamiast mięsa wołowego wykorzystałam drób. Danie jest przyjemnie pikantne. Polecam.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Filety umyć i pokroić w paseczki. Wymieszać z przyprawami. Smażyć na patelni pod przykryciem raczej bez tłuszczu. Wystarczy sok, który puści mięso. Do garnka wlać kilka łyżek oliwy. Podsmażyć pokrojone cebule, przepuszczone przez praskę ząbki czosnku i pokrojone pieczarki. Seler, marchew oraz pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.. Starte warzywa wrzucić do garnka. Dolać wody. Dodać przyprawy, pokrojone papryki i pomidory z puszki. Dusić pod przykryciem kilka minut. Potem dodać usmażone mięso. A pod koniec duszenia (wystarczy jakieś 30 minut) dodać zielony groszek. Całość wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić. Można podawać z kaszą, ziemniakami lub pieczywem.