Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kotlet jak De volaille. Pięknie wygląda na talerzu, po zapieczeniu środka wygląd jeszcze zyskuje.... ale nie zdążyłam już uchwycić aparatem, tak szybko zginęły.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1714
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 238
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1714
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 238
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Dwa spore kotlety. Opłukaną pierś, osuszyć z każdej wykroić ładny kawałek kotleta. Płaty na kotlety delikatnie otłuc tłuczkiem. Z reszty mięsa robimy sos, lub zwykłe kotlety. Otłuczone mięso posypujemy przyprawą kebab-gyros, przykrywamy plastrem szynki, posypujemy pestkami słonecznika na środek nakładamy 1 pełną łyżeczkę pesto, składamy na pół i spinamy wykałaczkami. Jeśli kotlet jest większy, odrobinę piersi zakładamy do środka i dopiero zwijamy na pół. Ale wtedy musimy zwiększyć czas smażenia, lub po podpieczeniu, przekroić na pół i dopiec środek. Tak było z tym kotletem na zdjęciu, w środku był nie dopieczony.
Kotlety obtaczać z zmielonym siemieniu lnianym z listkami lubczyku. Smażyć na sporej ilości oleju około 12-15 minut.