Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe muffunki z mięsem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, dodaj suche drożdże, sól oraz cukier, wymieszaj. Zrób dołek, we wgłębienie wlej mleko, przestudzone roztopione masło i żółtko. Wyrób gładkie elastyczne ciasto. Włóż je do miski, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut, by wyrosło.
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Pieczarki umyj, pokrój w kostkę. Papryki również pokrój w małą kostkę. Ser mozzarella zetrzyj na tarce.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj mielone mięso oraz paprykę. Smaż często mieszając ok. 10 min. Na drugiej patelni na niewielkiej ilości oleju przesmaż pieczarki. Przełóż je do usmażonego mięsa, dodaj starty ser mozzarella, wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Formę do muffinek posmaruj olejem i wysp bułką tartą. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1 cm. Szklanką wytnij kółka i wylep nimi dno i boki foremki. Wypełnij nadzieniem mięsnym, wierzchy posyp startym żółtym serem. Piecz 20-30 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 250 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie