Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe paluszki"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20658
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20658
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Drożdże wymieszaj ze śmietaną, odstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosły. Mąkę przesiej, potem posiekaj z margaryną oraz smalcem. Wbij jajka, dodaj cukier, sól, kminek. Wymieszaj i wyrób gładkie ciasto.
Z ciasta oderwij kawałek i uformuj trzy cienkie wałeczki. Spleć je w warkocz. Jajko roztrzep, ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Jajkiem posmaruj paluszki. Wierzch posyp startym żółtym serem oraz kminkiem.
Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw na 30 minut, aby wyrosły. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 10-15 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Maria Dopart z Maćkówki</strong>Źródło: Bella Relaks