Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe paszteciki z pieczarkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Śmietanę wymieszaj z pokruszonymi drożdżami, 1 jajkiem i szczyptą soli. Dodaj mąkę oraz masło. Starannie wyrób ciasto. Odłóż je na godzinę do lodówki.
Pieczarki oczyść, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Obrane cebule pokrój w małą kostkę. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Podsmaż cebulę, a potem dodaj pieczarki. Duś do miękkości. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wystudź, połącz ze startym serem i odrobiną siekanej natki.
Ciasto rozwałkuj na prostokątny placek. Na środku ułóż farsz. Zwijaj ciasto z 2 stron, tworząc roladkę. Pokrój ją jak kopytka. Paszteciki ułóż na blasze, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Piecz ok. 20 minut w 180 st.
<strong>Zofia Bratek z Sieńska</strong>Źródło: Świat kobiety