Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe placki z kapustą i pomidorami"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 177
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 177
Składniki
Przygotować drożdżowy rozczyn. Gdy urośnie, dodać do mąki, wbić jajko i żółtko, sól, ciepłe mleko i roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie wyrobić. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Kapustę poszatkować, dusić 10 minut.
Pomidory pokroić w cząstki, lekko przesmażyć. Cebule posiekać, zeszklić na maśle, dodać kapustę, chwilę smażyć. Połączyć z pomidorami, doprawić. Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wycinać krążki i uformować wyższy brzeg. Do środka nakładać farsz i przekładać na blaszkę. Odstawić do wyrośnięcia.
Piec w nagrzanym do 220oC piekarniku ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium