Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy można zjeść na obiad, można też na kolację.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Drożdże wymieszać z 3 łyżkami ciepłego mleka i szczyptą cukru. Odstawić na chwilę w ciepłe miejsce.
Do miski przesiać mąkę, dodać jajko, ciepłe mleko, cukier, szczyptę soli i drożdże. Wszystko wymieszać łyżką na gładką masę. Odstawić na około 1,5 godziny.
Jabłka zetrzeć i dodać do ciasta po wyrośnięciu, wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. SMACZNEGO!