Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie , pyszne i niedrogie
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Składniki
Drożdże pokruszyć , rozetrzeć z łyżeczką cukru pudru, mąki i 1/3 szklanki ciepłego mleka. Rozczyn odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski, wlać rozczyn, oraz resztę mleka, wbić jajka, wsypać 4 łyżki cukru pudru. Wyrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany/ gdy jest za gęste dodać trochę mleka /.
Wiśnie wymieszać z ciastem.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką porcje ciasta.
Smażyć z obu stron aż racuchy się zrumienią.
Posypać cukrem pudrem.
Podawać na ciepło lub na zimno.