Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zawijasy z masą pieczarkową. Polecam :)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 260
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 260
Składniki
składniki na ciasto na dwie blaszki o średnicy 22 cm. Wszystkie składniki wyjąć wcześniej z lodówki. Mleko podgrzać aby było letnie. Dodać do niego pokruszone drożdże i 3 łyżki mąki. Wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Po tym czasie do zaczynu wsypać przesianą mąkę, wlać roztopione letnie masło, sól, oraz całe jajka. Wyrobić około 10 minut. Podczas wyrabiania, smarować dłonie oliwką, ladę również. Ja na przykład wolę oliwkę niż podsypywanie mąką. Tak przygotowane ciasto włożyć do miseczki, przykryć i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Miseczkę posmarować oliwką, wierzch ciasta również.
po godzinie;
Gotowe wyjąć na blat i minutę wyrobić, aby odeszły pęcherzyki powietrza. Rozwałkować i wykroić kółka;
Wyłożyć nimi dno foremek;
Pozostałe ciasto zrolować i dać na wierzch; Tak przygotowane przykryć jeszcze raz ściereczką i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie dno posmarować keczupem i wyłożyć farsz.z pieczarek; 10 pieczarek i 1 cebulka. Sól, pieprz oraz papryka słodka Warzywa pokroić i podsmażyć z przyprawami.
Piec 30 minut w 150 *. U unikać termoobiegu, ponieważ bardzo wysusza drożdżówki. Na wierzch można ułożyć ser żółty i przypiec. Smacznego.