Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszona karkówka"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360
Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Do rondla wlej łyżkę oleju i podsmaż wieprzowinę na złoto. Następnie podlej winem i duś do czasu, aż alkohol odparuje.
Czosnek oraz cebulkę drobno posiekaj, zeszklij na patelni i dorzuć do mięsa razem z przyprawami.
Gdy mięso zrobi się wystarczająco miękkie, dodaj umyte i przebrane liście szpinaku.
Gotuj potrawę jeszcze ok. 10 minut i podawaj np. z ziemniakami.
<strong>Ewa Szymczak z Legnicy</strong>Źródło: Super TV