Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica we "włoskim stylu" to smaczne, faszerowane mięso, którego smak na długo pozostaje w pamięci ;)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i naciąć wzdłuż, przyprawić. W nacięciu ułożyć umyte liście bazylii i plasterki sera. Następnie mięso zwinąć i obwiązać, przyprawić. Obsmażyć na rozgrzanym maśle, a następnie dusić do miękkości pod przykryciem.
Potem dodać grubo skrojone pieczarki, dusić wspólnie przez ok. 10 min. Potem mięso wyciągnąć, wlać śmietankę i wymieszać. Mięso podawać na pieczarkach z ulubionymi dodatkami. Smacznego!