Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszona wątróbka z wiśniami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Obierz wątróbkę z błon i tłuszczu, zamocz w mleku i odstaw (nawet na 2-3 godz.). Obierz cebulę, pokrój ją w piórka i zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju. Osącz wątróbkę, osusz. Zdejmij cebulę z patelni, przesmaż na niej wątróbkę z obu stron, dodaj cebulę i wiśnie.
Oprósz tymiankiem, pieprzem, dodaj miód. Duś na małym ogniu ok. 10 min (gdyby wiśnie puściły za mało soku, podlej odrobiną wody). Gdy wątróbka będzie miękka, oprósz ją mąką, solą i wymieszaj. Gdy sos lekko zgęstnieje, podawaj potrawę.Źródło: Świat kobiety