Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszone polędwiczki ze śliwką i świeżym rozmarynem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Polędwiczki opłucz, dokładnie natrzyj solą czosnkową i odstaw. Po 10 minutach posyp pieprzem, cukrem, papryką i cynamonem. Następnie skrop oliwą z oliwek i odstaw na około 40 minut w ciepłe miejsce (sól i cukier powinny się w tym czasie rozpuścić).
Zamarynowane polędwiczki ułóż na blasze i wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika. Piecz około 30 minut, co jakiś czas obracając. Na 10 minut przed końcem pieczenia, na mięsie ułóż śliwki. Tak samo możesz przygotować polędwiczki na patelni. Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Szybko obsmaż z obu stron.
Następnie przykryj je i duś z dodat kiem rozmarynu, na wolniejszym ogniu, przez około 20 minut. Na 5 minut przed końcem dodaj śliwki. Mięso pokrój w grube plastry, podawaj ze śliwkami i pieczywem. Udekoruj gałązkami rozmarynu.Źródło: Na żywo