Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszone pory w boczku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
Pory umyj starannie, każdy przekrój na dwie części (odrzuć zielone końcówki). Następnie pokrojone warzywa wrzuć do garnka i zalej 2-3 szklankami bulionu. Gotuj na średnim ogniu ok. 10 min. Wyjmij i odcedź.
W tym czasie przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą. Majonez połącz z musztardą. Dodaj czosnek. Dopraw sos pieprzem. Osączone pory owijaj plasterkami boczku.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj 10 min w 200 st. Podaj z sosem.Źródło: Świat kobiety