Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszone roladki drobiowe"
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 55
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 128
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 394
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 55
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 128
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 394
Składniki
Pierś z kurczaka myję, dzielę na dwie porcje, rozbijam tłuczkiem przez woreczek foliowy. Oprószam solą i pieprzem, z jednej strony smaruję serkiem mascarpone. Brzoskwinię myję, przekrawam, usuwam pestkę. Miąższ kroję na cząstki.
Por opłukuję, odcinam 2 kawałeczki (po ok. 4 cm), resztę kroję w krążki. Na kotletach posmarowanych serkiem kładę po kawałku pora i cząstki brzoskwini. Posypuję porwanymi listkami mięty. Mięso roluję i owijam plastrami boczku.
Roladki obsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przekładam do rondla razem z tłuszczem. Wlewam bul ion i wino, duszę pod przykryciem 20 min. Roladki wyjmuję z wywaru, trzymam w cieple.
Por pokrojony w krążki szklę na maśle, dodaję do wywaru. Sos zagęszaczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, przyprawiam. Roladki podaję z sosem.
ok. 50 min. Porcja kosztuje ok. 3,50 zł. Porcja zawiera ok. 380 kcal.Źródło: Tina