Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszony groch z wędzonką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Cebulę obierz, drobno posiekaj. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę. Zeszklij ją, mieszając. Groch zielony i żółty opłucz, osącz na sitku.
Wrzuć do garnka z cebulą (jeśli używasz groszku mrożonego, dodaj go do potrawki 10 minut przed końcem gotowania, wcześniej nie rozmrażaj). Groch zalej 2 szklankami wrzątku. Doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około godziny.
2. W tym czasie ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki w plasterki. Por oczyść, umyj, pokrój na kawałeczki. Warzywa wrzuć do potrawki 15 minut przed końcem gotowania.
Boczek wędzony pokrój w grubą kostkę, a kiełbasę w plasterki. Wędlinę wrzuć do gotowej potrawki. Podgrzej. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem, chili i suszonym majerankiem. Przed podaniem potrawkę udekoruj listkami świeżych ziół.Źródło: Naj