Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dynia z makaronem rurki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Umytą, obraną, wypestkowaną dynię kroimy w kostkę. Na 10 minut wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Odcedzamy.
Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wędlinę kroimy w paseczki.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę. Dodajemy czosnek i szynkę. Smażymy, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, zalewamy śmietaną i, mieszając, gotujemy tak długo, aż sos zgęstnieje. Pod koniec wrzucamy ugotowaną dynię i posiekane listki bazylii.
Makaron gotujemy. Odcedzamy i rozdzielamy na talerze. Zalewamy sosem z dynią, posypujemy pietruszką i podajemy.Źródło: Rewia