Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dynia z wołowiną doprawiona natką i kolendrą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
80 minut • Porcja 340 kcal • Koszt porcji ok. 4,70 zł • Przepis dla 4 osób
Pomidora sparz, obierz ze skórki, usuń nasiona, a miąższ pokrój w kostkę.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Boczek pokrój w drobną kosteczkę. Na gorącej oliwie podsmaż boczek i cebulę. Potem dodaj pomidora i na końcu wołowinę. Wymieszaj i smaż razem 10 minut. Przestudź.
Do mięsa dodaj jajko, mąkę, kolendrę i natkę. Przypraw gałką, solą, pieprzem i wymieszaj.
Dynię umyj. Jeśli nie stoi stabilnie, skrój nieco spód. Odkrój górną część (pokrywkę), łyżką wybierz pestki i włókna. Blanszuj ją przez kilka minut w osolonym wrzątku i osącz.
Głębokie naczynie żaroodporne natłuść i umieść w nim dynię. Napełnij ją farszem, nałóż pokrywkę, posmaruj oliwą i piecz 60 min w 180°C. Podawaj z ryżem i sosem pomidorowym.Źródło: Kobieta i życie