Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To słodkie danie nadaje się zarówno na deser, jak również na obiad. Smaczne, niedrogie i łatwe w przygotowaniu.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 242
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 242
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odstawić do ostygnięcia.
Dynię pokroić w kostkę, smażyć na 3 łyżkach masła ok. 7 min., lekko doprawić solą, schłodzić.
Żółtka jajek utrzeć na puch z cukrem i 2 łyżkami miękkiego masła, połączyć z ryżem, dynią, rodzynkami i cynamonem. Białkaubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą ryżowo-dyniową.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zapiekać w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 30 min. Dekorować cynamonem i listkami melisy.